Monday, 21 November 2016

Dapat Tiket Percuma ke Talk Anwar Hadi


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum.


Seperti poster di atas, pihak USM akan menganjurkan satu ceramah atau talk dengan menjemput Anwar Hadi ke sini. Siapa yang tak kenal Anwar Hadi?? Okey, ramai sebenarnya yang masih belum kenal beliau. Dalam kalangan rakan saya sendiri pun ramai yang tidak mengenali Anwar Hadi. Beliau merupakan seorang YouTuber/vlogger yang terkenal di Malaysia. Siapa yang sering melayari laman web YouTube pasti tidak akan asing lagi dengan nama ikon ini. Anwar Hadi juga ialah suami kepada seorang YouTuber yang terkenal iaitu Takahara Suiko.

Beliau banyak menghasilkan video tentang isu-isu semasa di Malaysia dalam Bahasa Inggeris. Kalau sebut tentang YouTuber Malaysia yang lebih cenderung berbahasa Inggeris , kita tak akan asing lagi dengan nama Aiman Azlan dan Anwar Hadi. Mat Luthfi juga pandai berbahasa Inggeris cuma beliau lebih gemar menyampaikan mesej dalam loghat Utara. Anwar Hadi juga merupakan penulis buku Whatever You Say I Am. Saya tak sempat lagi membacanya tapi rasanya buku ini berkisarkan pengalaman peribadi beliau dan sebagainya.

Saya dah beritahu pada rakan saya dari kos TESOL yang saya nak beli tiket ke talk ini. Tak sangka pula boleh dapat tiket percuma. Saya antara individu yang terawal mendaftar di booth  pelajar TESOL. Untuk mendapatkan tiket percuma, kena jawab beberapa soalan yang diberi dengan tepat. Alhamdulillah, saya berjaya menjawab soalan dengan tepat (atas bantuan Syafikah) dan rezeki sebab pilih soalan senang. Syafikah dapat soalan susah yang saya sendiri pun tak boleh nak jawab. Jadi dia terpaksa membayar harga tiket. Jadi apa tunggu lagi? Orang luar pun boleh turut serta dengar talk ini. Jangan lepaskan peluang anda!

No comments:

Post a Comment