Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku

TAMAT


Alhamdulillah, akhirnya tercapai juga hasrat hati untuk mengadakan giveaway ini. Giveaway World Hijab Day adalah bertujuan untuk menunjukkan sokongan kita, para bloggers kepada wanita yang bertudung di luar sana. Bertudung adalah hak individu, terutamanya wanita muslimah dan tidak sepatutnya seorang wanita yang memakai tudung didiskriminasikan sebagaimana yang umum ketahui kes-kes tersebut telah banyak berlaku di negara kita, Malaysia.

Bertudung juga bukan hanya terbatas kepada wanita muslimah sahaja, tetapi kepada semua wanita dunia. Bukti di Malaysia, model terkenal, Felixia Yeap seorang yang berbangsa cina berasa selesa untuk mengenakan hijab di kepalanya. Oleh itu, World Hijab Day yang diinspirasikan oleh Nazma Khan mengajak seluruh wanita dunia untuk mengenakan hijab meskipun cuma untuk satu hari, supaya semua orang boleh menikmati keselesaan dan ketenangan dalam bertudung.

Kepada semua yang membaca entry ini, ayuhlah sama-sama kita menyokong Giveaway World Hijab Day sebagai satu usaha amal untuk mempopularkan hijab kepada para wanita. Alhamdulillah, dalam masa satu hari saya berjaya mendapatkan beberapa penaja yang sudi untuk menaja giveaway ini. Semoga Allah membalas kebaikan mereka. Giveaway ini terbuka kepada semua, tidak kira lelaki atau perempuan. Pelbagai hadiah menarik menanti peserta. Setiap peserta yang memenuhi semua syarat yang ditetapkan akan menerima penanda buku giveaway secara percuma. Jangan lepaskan peluang anda.

Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1. Hadiah tajaan syarikat N’s Asia Enterprise
2. Novel Single Unavailable berserta autograf penulis x 5
3. Shawl x 3 oleh Maznizam Adha
4. Tudung bawal x 2 oleh Syaz
5. Sepit rambut, kerongsang, mini lipstick x 3 oleh Cik Na
6. Keychain nama bantal x 3 oleh Athirah
7. Naturgo mask x 3 oleh Diari Hati
8. DIY Fabric Sticker x 3 oleh Farahdeena Fisal
9. Bloglist 2 bulan x 10 , Review blog x 5, Edit blog x 1 oleh Hana Jalil
10. Topup
* RM 10 untuk 3 orang oleh Princess Ayuni
* RM 10 untuk seorang oleh KJZ
* RM 5 untuk 2 orang oleh Maznizam Adha
* RM 5 untuk 2 orang oleh Ian Faizal
* RM 5 untuk 2 orang oleh Nur Marini
* RM 5 untuk 2 orang oleh Eyqa Yushaiza
* RM 5 untuk 2 orang oleh Clara

Insya Allah, tidak ada ruginya anda menyertai giveaway ini. Pihak sponsor pun boleh ikut sama, tidak ada masalah. Anda hanya perlu mengikuti beberapa syarat seperti di bawah. Syarat haruslah dipatuhi dengan sebaiknya kerana setiap syarat akan disemak untuk melayakkan peserta memenangi hadiah.

1. Follow blog ini.
2. Follow blog sponsor : N’s Asia Enterprise, Maznizam Adha, Syaz, Cik Na (klik iklan), Athirah, Diari Hati (klik iklan), Farahdeena Fisal, Hana Jalil, Princess Ayuni, KJZ, Ian Faizal, NurMarini, Eyqa Yushaiza dan Clara (klik sekurang-kurangnya 2 iklan).
4. Add Twitter Princess Ayuni, Athirah
5. Buat satu entry bertajuk “Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku” . Di dalam entry tersebut, anda perlu menyatakan tentang kepentingan hijab kepada wanita daripada pendapat tersendiri. Ringkas pun tidak mengapa. Dan kalau boleh sila nyatakan hadiah mana yang anda mahu.
6. Copy banner di atas dan masukkan ke dalam entry anda. Tinggalkan link entry tersebut di bawah post ini.
7. Submit nama dan alamat rumah anda kepada nurina24@ymail.com sekiranya anda berminat untuk mendapatkan penanda buku percuma giveaway ini. Jangan risau, maklumat anda adalah peribadi dan tidak akan didedahkan kepada mana-mana pihak, melainkan posmen. ;)

Itu sahaja. Mudah-mudahan kempen ini dicatat sebagai suatu amal untuk kita semua, insya Allah. Peserta yang menulis entry menarik pastilah berpeluang mendapatkan hadiah yang menarik. Saya akan usahakan sebanyak mungkin peserta untuk menerima hadiah, meskipun hadiahnya tidak seberapa. Sekiranya pemenang yang terpilih didapati tidak memenuhi syarat kelak, penyertaannya akan automatik terbatal. Terima kasih kerana menyokong kempen Giveaway World Hijab Day. Cepat-cepat submit penyertaan anda kerana giveaway ini akan tamat pada 1 Februari 2014 jam 11.59 malam. Saya akan usahakan pemenangnya secepat mungkin. Sebarang penambahan akan diberitahu, sekiranya ada.


“Beramal demi ummah”

TAMAT

Comments

  1. saya join! http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  2. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  3. saya join
    http://nisflox.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Salam... saya join. :)

    http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  5. JOIN :) http://syiralokman.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  6. niesha join http://diaryskygril.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  7. SAYA JOIN..

    http://myimpian11.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum . Saya join =) Btw, saya takda twitter . Dan FB nur marini pula sudah ramai kawan . tak boleh nak add dah. Sekian ^^

    http://thesupersomething.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  9. join (^__^)

    http://izzah-norlizah.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  10. Join! http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  11. saya join juga =)

    http://dumtaradumdum.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  12. Hola, miss join :D
    http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  13. join http://aienaaa.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  14. http://beautifully98.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  15. saya join
    http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  16. http://johndownloadfree.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    join :)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum... saya dah join :)

    http://lifeandpassionate.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  18. salam http://sayasukaimaginasi.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum .saya join :) http://ku-muslimah-biasa.blogspot.com/2014/01/hijab-means.html

    ReplyDelete
  20. fatin join :)

    http://fatinamdzfr.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  21. BismillahiRahmanirRahim...
    sedikit perkongsian dr pandangan yg tak seberapa ini :)

    Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku

    ReplyDelete
  22. join..
    http://sueadnan.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  23. Assalamalaikum..join this.. :) sy drp nurkhairiahirwanie.blogspot.com
    http://bloggiveawaywanie.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  24. http://diyanawan.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum. bismillah.. saya join.
    http://smilingsafieqa.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  26. saya join! :)
    http://ceriterahati-nad.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  27. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  28. Bismillah, saya joiined!
    http://girlanddiary.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum, saya join give away ni . . .
    http://aimyrazali.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  30. Saya join. :)
    http://nineight.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  31. Yeay, finally Tira join. :)

    http://pelangiraudhah.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  32. http://kisahakudanalammaya.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  33. Join :)
    http://storybudakfanty.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  34. Subhanallah.. GA yg sangat brmanfaat. Tapi saya krg krajinan utk join kalau kena follow banyak2 ni. Apepun,saya sokong GA yg macam ni. Moga Allah redha. ^_^

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum, saya joined. Tahniah sbb berjaya anjurkan contest bermanfaat macam ni,. ^^

    http://sumanya-lillah.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  36. bismillah

    http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  37. http://applehijaulife.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  38. salam..
    Alhamdulillah selesai lakukan tugasan nim...
    hehehe..
    so miya join jugak...

    http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  39. http://www.syuhadasalleh.my/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  40. Assalammualaikum.. ana join sini.. http://azyanramle.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html
    terima kasih sebab anjurkan GA seperti ni.. Inshallah mendapat keberkatan drpd Allah swt ^_^

    ReplyDelete
  41. Saya join : http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  42. joined... :3

    Blogger ID: Nisa Greennnpanda
    FB ID: Karen Nisa
    Link: http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  43. Syaza joined :) Done follow semua syarat , cuma sorry takde twitter :(

    Fb : https://www.facebook.com/syazaa3

    http://syazaafrina56.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  44. Bismillah..Assalam... abak turut serta dalam usaha ni.. terus trang abak mklumkan abak tak ada twter.. syarat2 lain abak dah pnuhi...

    http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  45. Bismillahirrahmanirrahim.. Saya join :)

    http://ilia-asya.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  46. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  47. saya join GA ini..semoga dgn usaha kita ingin menambahkan kaum hawa' menutup aurat mereka dgn sempurna berjaya..insyallah..amin :D

    http://badariahkakak007.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day.html

    ReplyDelete
  48. Join :)

    http://sheerachocolate.blogspot.com/p/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  49. Assalamualaikum, syarat sudah dipenuhi ^^
    http://doaitusenjata.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  50. Done! http://akuberjiwapink.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  51. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  52. nana join:)

    http://nanakimie.blogspot.com/2014/02/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  53. kalau takde twitte boleh join ke? :(


    http://havinue.blogspot.com/2014/02/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  54. Saya join yaa :)

    Bismillah..
    http://myownsiteoffariqanafina.blogspot.com/2014/02/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  55. http://umikasum.blogspot.com/2014/02/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  56. hope masih sempat join . Bismillahirahmannirahim :)
    http://idreyldreams.blogspot.com/2014/02/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  57. joined
    http://diyasesame.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  58. join...tp yg like fanpage dan add fb saya x dpat buat...maaf...sbb saya dah deactive acc fb...

    http://myra-zone.blogspot.com/2014/02/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    ReplyDelete
  59. http://qileh.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

    astaghfirullahal'azim :(
    qila dah send link tapi qila baru perasan takde pun dekat sini. Aaaaa :(

    ReplyDelete

Post a Comment