Diari#20: Sanah Helwah Kak Syidah

Yeah. Punyalah malas selama ni nak update blog. Mesti buang sifat itu jauh-jauh! Sebenarnya hari ini ulang tahun Kak Syidah, senior bahas sekolah. Pagi tadi tak sempat wish, baru dapat nombor telefon Kak Syidah daripada Kak Iman lepas Maghrib tadi. Disebabkan tak boleh guna internet lama-lama maka entry ini cuma pendek saja. Sorry Kak Syidah.

Siapa Kak Syidah?

Ok, nama penuh dia tak hafal. Nur Syahidah Zakaria kot. Sorry Kak Syidah. Kak Syidah ni saya kenal dari tahun lepas kalau tak silap. Dia memang aktif dalam pidato, resensi buku, bahas dan mungkin yang lain-lain lagi. Banyak kali dah nampak dia waktu sesi petang, tapi tak rapat sangat. Ya, tepat kata orang, tak kenal maka tak cinta. Kita tidak akan dapat sayangkan seseorang itu jika kita tidak mendalami sifat dan peribadinya, kan?

Bahas dan Badlishah

Masih ingat kata-kata Kak Syidah sampai sekarang. Cinta mati Badlishah. Kak Syidah sangat sayangkan bahas dan sekolah badlishah. Wow, Kak Syidah, Nurina pun tak ada semangat sekuat Kak Syidah!

Kak Syidah sangat pandai bahas sampai pernah dapat pembahas terbaik. Hampir setiap acara yang dia masuk mesti menang. Sudahlah pandai, dapat straight A's dalam SPm baru-baru ini. She's really my idol.

Kata-kata Nurina buat Kak Syidah

Kak Syidah, happy birthday ya! Sweet 18... Nurina sayang Kak Syidah, always keep smiling as usual.

~Allah selamatkan kamu~
~Allah selamatkan kamu~
~Allah selamatkan Kak Syidah saya...~
~Allah selamatkan kamu~

Kak Syidah! Nurina dan semua orang terutamanya junior2 bahas will always be supporting you. Ni lagu untuk Kak Syidah.

Anytime You Need a Friend - Mariah Carey

If you're lonely
And need a friend
And troubles seem like
They never end
Just remember
To keep the faith
And love will be there
To light the way

Anytime you need a friend
I will be here
You'll never be alone again
So don't you fear
Even if you're miles away
I'm by your side
So don't you ever be lonely
Love will make it alright

When the shadows are closing in
And your spirit diminishing
Just remember
You're not alone
And love will be there
To guide you home

If you just believe in me
I will love you endlessly
Take my hand
Take me into your heart
I'll be there forever baby
I won't let go
I'll never let go



* Yang berdiri: Kak Pikah, Kak Atikah dan Kak Diyana
Yang duduk : Abang Lan dan Kak Syidah

Comments