Pages

Thursday, April 1, 2010

Informasi: Ciri-ciri Orang Perasan

Entry santai. Di sini saya nyatakan ciri-ciri orang yang perasan berdasarkan pemerhatian saya.

1. Untuk lelaki:
(a) Suka betulkan rambut di hadapan orang ramai.
* Orang yang macam ini selalunya nak tunjukkan fesyen rambutnya yang menawan (bagi dia)
supaya disedari oleh khayalak ramai. Kalau tak pun, dia nak control macho la tu...
(b) Suka berjalan depan orang perempuan.
* Orang yang macam ini suka sangat jalan depan perempuan supaya menjadi perhatian semua
dan menjadi buah mulut. Selalunya perasan dirinya disukai ramai.
(c) Suka duduk dalam geng.
* Kawan sangat penting untuk dirinya sebagai undercover yang menunjukkan dia friendly dan
disukai ramai. Tanpa kawan, dia mesti malu sebab susah nak menonjolkan diri sikit.
(d) Suka menjadi perhatian.
* Sering menonjolkan diri contohnya naik pentas ker...Sebabnya dia perasan kacak!

2. Untuk perempuan:
(a) Suka jalan slowmotion depan budak lelaki
* Orang kategori macam ini suka jalan lambat sikit depan budak lelaki. Kononnya nak orang tu
sedar kehadiran dia. Perasan dia cantik sangat. Jadi, kalau yang suka lari bila jumpa budak
lelaki tu maknanya dia tak berapa suka dirinya disedari.
(b) Jadi "hyper-active" bila jumpa orang yang disukai
* Jadi tak tentu arah tiba-tiba. Sebabnya, dia perasan dia lawa dan cuba nak orang tahu yang
dia tu lawa.
(c) Suka sangat cakap dengan budak lelaki 24 jam
Kalau kwn2 korang macam ni, maknanya dia perasan yg org lain suka dia dan dia tu comel
sangat. Dia rasa seronok dan ada perasaan diingini yang timbul menyebabkan dia perasan.

12 comments:

  1. orang prasan ni mmg bhaya..dia ska control gya dia time dpan laki..uat ni x kna...suma dia uat suma x kna...mlas tul lyan owang prasan ni

    ReplyDelete
  2. nice articles ^^,

    sy kalo ad owg prasan, sy ckp: perasaan btol
    huhu

    ReplyDelete
  3. HAHAHAA :D
    untuk lelaki, yg A dan C tue selalu buat.
    tapi bukan sebab nak tarik perhatian.
    tak payah buat semua tue pun, dah ramai yg tertarik kat arol.
    HAHAHAHAHA, perasan! :D

    ReplyDelete
  4. @AROL DSHW writer, ni da ade calon pmenang owg prasan niy.. huhu

    ReplyDelete
  5. @Khazanah Illahi
    jgn lupa undi arol yeah!
    kategori lelaki paling perasan.
    haha :D

    ReplyDelete
  6. @Writer
    writer buatlah contest org perasaan.
    confirm arol menang! hehe.
    :D

    ReplyDelete
  7. haha , pndai !! nseb xdak satu pun ciri2 kt atas tu dlm diri saya .. aceceh , ni kira perasan x ??? haha ..

    ReplyDelete
  8. @AROL DSHW
    hahahaha..
    ya..
    sesuai kot dengan tajuk di atas
    =)

    ReplyDelete